Φεστιβάλ Πόζαρ: ανακυκλώθηκαν 88 κιλά αλουμινίου και θα γίνουν νέα κουτάκια

Φεστιβάλ Πόζαρ: ανακυκλώθηκαν 88 κιλά αλουμινίου και θα γίνουν νέα κουτάκια

Φεστιβάλ Πόζαρ: ανακυκλώθηκαν 88 κιλά αλουμινίου και θα γίνουν νέα κουτάκια 2560 1707 Matina Zavoudaki

Πόσα κουτάκια μπορεί να ανακυκλώσει κανείς μέσα σε 3 ημέρες; Το Κάθε Κουτί Μετράει, σε συνεργασία με τη μπίρα ΑΜΣΤΕΛ και τον Σύλλογο Νέων Λουτρακίου, πήγε στο 10ο (+2) Φεστιβάλ Πόζαρ, ανακύκλωσε 6.612 κουτάκια αλουμινίου και εφάρμοσε έμπρακτα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας με τα 88 κιλά ανακυκλωμένου αλουμινίου να επιστρέφουν πίσω στην παραγωγή για να γίνουν ολοκαίνουργια κουτάκια!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να δίνεις πίσω στο περιβάλλον αλλά και στους συνανθρώπους μας. Γι’ αυτό, από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου και από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι πρεσβευτές της ανακύκλωσης βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος με μια διπλή αποστολή: να ενημερώσουν τους κατασκηνωτές για τη σημασία της βιωσιμότητας και να ανακυκλώσουν κάθε άδειο κουτί, στηρίζοντας με τα έσοδα το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Ηλιαχτίδα στην Αριδαία. Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δε θα ήταν εφικτό χωρίς την ενεργή συμμετοχή του κόσμου που υποδέχτηκε θερμά τους backpackers μας και ανακύκλωσε μαζί τους τα χιλιάδες κουτιά αλουμινίου.

Με την παρουσία του προγράμματος στο φεστιβάλ, ο χώρος γέμισε με ειδικά σημεία ανακύκλωσης, όπως είναι τα τεράστια γράμματα που λειτουργούν ως μεταλλικοί κάδοι σε σχήμα #POZAR αλλά και τα κόκκινα backpacks που είναι πλέον σήμα κατατεθέν για την ανακύκλωση εν κινήσει. Έτσι, οι κατασκηνωτές μπορούσαν να ανακυκλώσουν ξεχωριστά τα κουτιά που κατανάλωναν σε όποιον χώρο του φεστιβάλ κι αν βρίσκονταν. Βλέποντας στην πράξη τη δράση του προγράμματος για την προστασία του περιβάλλοντος, η συμμετοχή του κόσμου αυξάνεται κατά πολύ. Και αυτό συμβαίνει γιατί η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντικά ζητήματα για τους Έλληνες πολίτες.


Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το 94% των Ελλήνων ζητά περισσότερες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Κάθε Κουτί Μετράει από τη βρετανική εταιρεία δημοσκοπήσεων Lucid, οι πολίτες ζητούν καλύτερη εκπαίδευση και υποδομές ανακύκλωσης. Πιο συγκεκριμένα, το 57% των Ελλήνων πολιτών ζητά περισσότερους κάδους ανακύκλωσης σε δημόσιους χώρους ενώ το 59% είναι υπέρ της εφαρμογής ενός συστήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, και με μόνο το 25% των Ελλήνων ανακυκλώνει πάντα τα κουτιά αλουμινίου όταν βρίσκεται σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, το φεστιβάλ Πόζαρ ήταν η ιδανική ευκαιρία για τους πρεσβευτές της ανακύκλωσης να προσεγγίσουν περισσότερους ανθρώπους και να τους εμπνεύσουν να αλλάξουν συνήθειες, για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε εμείς αλλά και οι επόμενες γενιές πιο βιώσιμα φεστιβάλ.

Δείτε όλα τα highlights του 10ο (+2) Φεστιβάλ Πόζαρ