Κάθε Κουτί Μετράει για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Κάθε Κουτί Μετράει για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Κάθε Κουτί Μετράει για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 1904 571 Matina Zavoudaki

Σε συνεργασία με την μπίρα ΑΛΦΑ και τον Δήμο Ρεθύμνης, το Κάθε Κουτί Μετράει συμμετείχε για πρώτη φορά στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι κάνοντας τη διαφορά για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας

Ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου σε μία πρωτότυπη δράση

Ντόπιοι και επισκέπτες, που παρευρέθηκαν στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2023, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους πράκτορες της ανακύκλωσης του Κάθε Κουτί Μετράει. Οι πρεσβευτές του προγράμματος, εξοπλισμένοι με τα μεγάλα πράσινα σακίδια στην πλάτη, ήταν εκεί για να υπενθυμίσουν στους καρναβαλιστές να διατηρούν τους δημόσιους χώρους καθαρούς ενώ παράλληλα τους βοηθούσαν να ανακυκλώσουν τα άδεια κουτάκια που κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης.

Αυτή η πρωτοποριακή δράση, που υλοποιείται για πρώτη φορά σε ελληνικό καρναβάλι, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την μπίρα Άλφα και τον Δήμο Ρεθύμνης. Στόχος της ενέργειας είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας, θέτοντας τις βάσεις για έναν πιο βιώσιμο τρόπο διοργάνωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων, σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά καρναβάλια της χώρας. Εκτός από την ανακύκλωση on the go με τα backpacks, κάδοι για τη χωριστή συλλογή των κουτιών μπίρας και αναψυκτικών τοποθετήθηκαν σε όλη τη διαδρομή της παρέλασης, ενώ στην περιοχή του Λαβύρινθου εμφανίστηκαν γιγάντιοι μεταλλικοί κάδοι ανακύκλωσης που σχημάτιζαν τη λέξη #RETHYMNO.

Αρχή για ανακύκλωση 365

Αν και το καρναβάλι ολοκληρώθηκε, η εντυπωσιακή μεταλλική κατασκευή #RETHYMNO παραμένει στον Λαβύρινθο. Συνεχίζουμε δυναμικά τη συνεργασία μας με τον Δήμο Ρεθύμνης, δημιουργώντας ένα μόνιμο σημείο για τη χωριστή συλλογή κουτιών αλουμινίου στην καρδιά της πόλης, με στόχο να διευκολύνουμε ντόπιους αλλά και τουρίστες να ανακυκλώνουν τα άδεια κουτάκια τους όλον τον χρόνο.

Μία γιορτή με κέντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Το βασικό στοιχείο του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι οι άνθρωποί του. Οργανωμένες ή μη ομάδες που σε πολλές περιπτώσεις δραστηριοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και αναπτύσσουν έντονη κοινωνική ή πολιτιστική δράση ακόμα και κατά την καρναβαλική περίοδο, ξεφεύγοντας από το στερεότυπο ότι το καρναβάλι είναι μόνο διασκέδαση. Και η φετινή δράση ανακύκλωσης το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο. Μέρος των κουτιών αλουμινίου που ανακυκλώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αρμάτων και καρναβαλικών κατασκευών την επόμενη χρονιά, ενώ τα έσοδα από την ανακύκλωση θα δοθούν για τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.