Πάνω από 12.150 κουτιά αλουμινίου συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν στο 42ο River Party

Πάνω από 12.150 κουτιά αλουμινίου συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν στο 42ο River Party

Πάνω από 12.150 κουτιά αλουμινίου συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν στο 42ο River Party 2560 1617 Matina Zavoudaki

Το Κάθε Κουτί Μετράει, σε συνεργασία με τη μπίρα Βεργίνα, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο 42ο River Party, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο κατασκηνωτικό φεστιβάλ μουσικής στο Νεστόριο της Καστοριάς, με στόχο να ενημερώσει τους κατασκηνωτές για τα οφέλη της βιωσιμότητας, να ανακυκλώσει κάθε άδειο κουτί αλουμινίου και να στηρίξει με τα έσοδα το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

Δίπλα στο ποτάμι, ανάμεσα στις σκηνές και μέσα στις συναυλίες, η ομάδα μας έδωσε δυναμικό «παρών», ανακυκλώνοντας πάνω από 12.150 κουτιά αλουμινίου. Ωστόσο, η ενημέρωση των χιλιάδων κατασκηνωτών και η ξεχωριστή συλλογή των κουτιών ήταν μια πραγματική πρόκληση. Γι’ αυτό, οι πρεσβευτές της ανακύκλωσης δε φόρεσαν μόνο τα χαρακτηριστικά backpacks τους για να ανακυκλώσουν on the go, αλλά έφεραν μαζί τους πέντε γιγάντιους μεταλλικούς κάδους, που σχημάτιζαν τη λέξη ‘’RIVER’’, και τοποθέτησαν ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε κομβικά σημεία του χώρου. Έτσι, η θερμή υποδοχή του κόσμου σε συνδυασμό με τη διευκόλυνση της ανακύκλωσης καθ΄ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση και την ανακύκλωση 162 κιλών καθαρού αλουμινίου μέσα σε τέσσερις ημέρες.


Από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου, οι backpackers μας δεν έχασαν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι του φεστιβάλ, απολαμβάνοντας το καθημερινό μουσικό line up και  ενημερώνοντας παράλληλα όλους τους παρευρισκόμενους για τη σημασία της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Για να ενισχύσουν τη δράση τους και την ανακύκλωση των κουτιών αλουμινίου, έφεραν μαζί τους ένα – όχι και τόσο κλασικό – παιχνίδι τρίλιζας, που φωτίζεται τη νύχτα και κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ ενθάρρυναν όλους επισκέπτες του φεστιβάλ να συμμετέχουν στον live διαγωνισμό του Κάθε Κουτί Μετράει για να κερδίσουν μοναδικά δώρα.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου έφεραν την ανακύκλωση στο επίκεντρο, υπενθυμίζοντας σε όλους πως κάθε μικρή πράξη που κάνουμε μαζί, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο για το σπίτι μας, τη γη.

Δείτε τα highlights