Δείτε πώς το ρίξαμε στην ανακύκλωση στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024 (Photos & video)

Δείτε πώς το ρίξαμε στην ανακύκλωση στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024 (Photos & video)

Δείτε πώς το ρίξαμε στην ανακύκλωση στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024 (Photos & video) 1903 566 Matina Zavoudaki

Ξανθιώτικο Καρναβάλι η ανακύκλωση σου πάει κουτί!

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι είδαν για πρώτη φορά τους πράκτορες της ανακύκλωσης εν δράσει. Με στόχο τη χωριστή συλλογή αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, μπήκαμε στον καρναβαλικό ρυθμό και ανακυκλώσαμε μαζί άδεια κουτάκια, λαμπερά χαμόγελα και άπειρη θετική ενέργεια.

Εκτός από τους τεράστιους μεταλλικούς κάδους ανακύκλωσης που σχηματίζουν τη λέξη «ΞΑΝΘΗ» και τοποθετήθηκαν μπροστά από το γήπεδο Α.Ο.Ξ., οι πράκτορες της ανακύκλωσης με τα πράσινα backpacks προσγειώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παρέλασης, για να βοηθήσουν το κοινό να ανακυκλώσει κουτιά αλουμινίου on the go. Μαζί με τους καρναβαλιστές, το έριξαν στον χορό και στην ανακύκλωση, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να περνάς καλά και να κάνεις κάτι καλό για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους σου.

Δείτε τα highlights της Μεγάλης Παρέλασης

Η ανακύκλωση αλουμινίου εξοικονομεί 95% ενέργεια σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή, που σημαίνει ότι κάθε κουτί που ανακυκλώνεις μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που επόμενου που παράγεται. Ακόμη, όλα τα έσοδα από την ανακύκλωση των κουτιών αλουμινίου θα διατεθούν στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης.

Η δράση είναι μία συνεργασία του Κάθε Κουτί Μετράει με τον Δήμο Ξάνθης και τη μπίρα ΑΛΦΑ, με στόχο να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο διοργάνωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.