Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: Γίναμε «μια παρέα» και ανακυκλώσαμε μαζί κάθε κουτί αλουμίνου (Photos & Video)

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: Γίναμε «μια παρέα» και ανακυκλώσαμε μαζί κάθε κουτί αλουμίνου (Photos & Video)

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: Γίναμε «μια παρέα» και ανακυκλώσαμε μαζί κάθε κουτί αλουμίνου (Photos & Video) 1904 562 Matina Zavoudaki

Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Ρεθύμνης και τη μπίρα ΑΛΦΑ, για να διοργανώσουμε ένα μεγάλο κάλεσμα για περιβαλλοντική δράση στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Με στόχο τη χωριστή συλλογή κουτιών αλουμινίου, ειδικά σημεία ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν στην πόλη. Από τους τεράστιους μεταλλικούς κάδους #RETHYMNO στην παραλιακή της παλιάς πόλης και τα πράσινα backpacks της ομάδας μας για ανακύκλωση εν κινήσει, βοηθήσαμε καρναβαλιστές και επισκέπτες να ανακυκλώσουν εύκολα τα άδεια κουτάκια αλουμινίου σε όποιο σημείο της πόλης κι αν βρέθηκαν.

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση #RETHYMNO τοποθετήθηκε στο σημείο κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης και θα παραμείνει εκεί ακόμη μια χρονιά με σκοπό να ενθαρρύνει κατοίκους και τουρίστες να ανακυκλώνουν τα κουτάκια αλουμινίου και να στηρίξουν με τα έσοδα το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στο αποκορύφωμα της φετινής αποκριάτικης γιορτής, οι πράκτορες της ανακύκλωσης με τα πράσινα σακίδια στην πλάτη βρέθηκαν στην καρδιά της Μεγάλη Παρέλασης για να γίνουν μια παρέα με τους καρναβαλιστές και να ανακυκλώσουν μαζί on the go τα άδεια κουτάκια που κατανάλωσαν. Παράλληλα, ενημέρωναν τους πολίτες για τον θετικό αντίκτυπο της ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου στο περιβάλλον. Γιατί ανακυκλώνοντας το αλουμίνιο, εξοικονομούμε 95% ενέργεια και φυσικούς πόρους σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή του.

Δείτε το video με τα highlights της δράσης

Έτσι, μια μικρή πράξη, όπως είναι η ανακύκλωση, όταν την κάνουμε όλοι μαζί έχει μεγάλη διαφορά. Και η φετινή δράση ανακύκλωσης στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο για ακόμη μία φορά, καθώς μόνο όλοι μαζί μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για έναν πιο βιώσιμο τρόπο διοργάνωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων.