Κάθε Κουτί Μετράει για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Κάθε Κουτί Μετράει για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Κάθε Κουτί Μετράει για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 1904 563 Matina Zavoudaki

Ανακυκλώνουμε κουτιά αλουμινίου στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Ένα διαφορετικό θέαμα περιμένει φέτος τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, καθώς για πρώτη χρονιά συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Ξάνθης και τη μπίρα ΑΛΦΑ για να διοργανώσουμε μία ξεχωριστή δράση ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου με στόχο τη χωριστή συλλογή αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, θέτοντας τις βάσεις για έναν πιο βιώσιμο τρόπο διοργάνωσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Λαογραφικοί και καρναβαλικοί σύλλογοι, εθελοντές και διοργανωτές γεμάτοι δημιουργικότητα, ομαδικότητα και φαντασία δίνουν κάθε χρόνο τον παλμό αυτής της μεγάλης γιορτής του Θρακικού Πολιτισμού. Μέσα στο πνεύμα των ξεχωριστών εκδηλώσεων και για να πλαισιωθεί η δράση της ανακύκλωσης αντάξια του μεγέθους των δρώμενων, δημιουργήσαμε τους τεράστιους μεταλλικούς κάδους ανακύκλωσης που σχηματίζουν τη λέξη «ΞΑΝΘΗ» μπροστά από το γήπεδο Α.Ο. Ξάνθης. Περνώντας δίπλα από την πρωτότυπη κατασκευή, καρναβαλιστές και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν τα άδεια κουτάκια μπίρας και αναψυκτικών αλλά και να βγάλουν φωτογραφίες με φόντο το πολύχρωμο «τοπόσημο» για να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας 

Μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, την Κυριακή 17 Μαρτίου, οι πρεσβευτές της ανακύκλωσης, εξοπλισμένοι με τα ειδικά πράσινα σακίδιά τους για ανακύκλωση εν κινήσει, θα βρεθούν σε κεντρικές πλατείες και δρόμους για να ενθαρρύνουν καρναβαλιστές και επισκέπτες να ανακυκλώσουν επί τόπου τα άδεια κουτάκια αλουμινίου. Το φημισμένο Ξανθιώτικο Καρναβάλι, που για πάνω από μισό αιώνα μένει πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, δεν είναι απλά μία ευκαιρία για να ξεφύγει ο κόσμος από την καθημερινότητα και να διασκεδάσει αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού. Σε αυτή την πολύπλευρη σημασία του έχει προστεθεί και η ανάγκη για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με την ενεργή συμμετοχή του κοινού αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Γι’ αυτό, όλα τα έσοδα από την ανακύκλωση των κουτιών που θα συγκεντρωθούν στα backpacks και στους μεταλλικούς κάδους «ΞΑΝΘΗ», θα διατεθούν για τη στήριξη του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης. Απολαμβάνοντας αυτή την πολυήμερη γιορτή χαράς και ξεγνοιασιάς και κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στη βιωσιμότητα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, σας προσκαλούμε να γίνετε οι πρωταγωνιστές αυτής της αυθεντικής εμπειρίας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, αφήνοντας πίσω  χαμόγελα και ένα πιο θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.