Festivals & Events Inspirational experiences that encourage drink can recycling Recycling at Work Every Can Counts boosts workplace recycling and motivates employees

O nama

Program “Svaka limenka se računa” je partnerstvo između proizvođača limenki, proizvođača pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da Vas ohrabre da reciklirate više.

Every Can Counts program je započet 2009. godine u Velikoj Britaniji i sada se sprovodi u 16 zemalja širom Evrope.

Program „Svaka limenka se računa” nastoji da pomogne ljudima da recikliraju svoje limenke i na taj način pomaže vam da doprinesete zaštiti životne sredine. Program želi da vam pomogne da reciklirate svoje limenke bilo da ste na nekom događaju, u kancelariji ili šoping centru.

Reciklaža limenki ima smisla – čuva energiju, prirodne resurse i smanjuje količinu gasova staklene bašte. Sve limenke za piće su 100% reciklabilne i to beskonačan broj puta.

Reciklirani metal ima potpuno iste karakteristike kao sirov materijal – ali je potrebno manje od 25% energije za njegovu proizvodnju. Reciklaža limenki smanjuje potrošnju prirodnih resursa, a ujedno se smanjuje količina otpada koji ide na deponije.

Naš cilj je da se 100% limenki reciklira u Evropi. Ambiciozno i uzbuđujuće, ali verujemo da je moguće. Pridruži nam se na našem putovanju i saznaj kako da ovo ostvarimo zajedno jer svaka limenka se računa.

Šta radimo

Svaka limenka se računa je program koji nastoji da procenat recikliranih limenki u Evropi bude 100%.

Sarađujemo sa  pojedincima i organizacijama u cilju promovisanja reciklaže limenki. Od restorana do festivala, od škola do šoping centara, od kancelarija do parkova – radimo sve što je u našoj mogućnosti da uverimo ljude da mogu da recikliraju limenke gde god da se nalaze.

Obezbeđujemo  kutije za odlaganje i propratni materijal pojedincima i organizacijama koji vam omogućava da počnete sakupljanje popijenih limenki odmah.

Inspirišemo i stvaramo magična iskustva na događajima i festivalima koja ohrabruju učesnike i prisutne ne samo da recikliraju, već i da razmišljaju drugačije o vrednosti limenke.

Kontakt


Za svaku dodatnu informaciju, molimo vas da nam pišete na ovaj email: nemanja.marjanovic@ball.com

Sa kim sarađujemo

Ako želite da povećate svest i broj recikliranih limenki, mi želimo da sarađujemo sa vama!

Uvek tražimo nove partnere u organizacijama i stvaramo sjajne prilike u kojima omogućavamo ljudima da recikliraju više.

Pogledajte neke od organizacija sa kojima već sarađujemo i saznajte više o podršci koju pružamo.

 • Sarađujemo sa udruženjima građana, Nevladinim ogranizacijama i humanitarnim organizacijama širom Srbije koje sporovode društvenu korist od reciklaže.

  Reciklaža limenki sa ovim organizacijjama pravi menja svet na društvenom i ekološkom nivou.

  Ako želite da znate nešto više o organizacijama sa kojima sarađujemo, javite nam se,

  Voleli bi takođe da stupimo u kontakt sa vama ukoliko reciklirate limenke u vašem kraju ili gradu i ukoliko želite našu podršku.

 • U partnerstvu sa brendovima promovišemo beskonačnu mogućnost reciklaže limenki i povećamo procenat ukupno recikliranih limenki.

  Ovo su neki od načina kako podržavamo brendove:

  • Ko- brendirane komunikacijske kampanjeradimo zajedno sa vama kako bi proširili poruke o reciklaži limenki.
  • Sempling aktivnostiod podrške sa našim kutijama preko sakupljanja sa našim aktivistima u rančevima za reciklažu limenki naša podrška je tu da vaše limenke završe na reciklaži u adekvatnim postrojenjima.
  • Aktivnosti na dogadjajima– budite sigurni da ćete dati pravu sliku o sebi na dogadjajima gde radite zajedno sa nama kako bi podigli svest o reciklaži. Naše aktivacije ukjučuju prava remek dela napravljena od limenki za piće.
  • Resursi društvenih mreža– mi obezbedjujemo poruke i grafike koje pomažu brendovima da komuniciraju reciklabilnost limenki na zanimljiv način.
 • Sve više festivala  stavlja fokus na očuvanje životne sredine i povećava reciklažu na samim događajima. I mi smo tu da pomognemo! 

  Nudimo više vrsta podrške organizatorima festivala da bi povećali broj recikliranih limenki na događajima, uključujući  komunikaciju, aktivnosti  i brendiranje u cilju širenja svesti.

  Zašto?  Zato što se limenke mogu reciklirati beskonačno mnogo puta, i svaka reciklirana limenka omogućava da se čuva energija i sačuvaju resursi.

  Sarađujemo sa organizatorima da bi kreirali zabavna, nezaboravna i edukativna iskustva koja inspirišu i podstiču posetioce  na reciklažu. Evo kako to radimo:

  • Slova, ili simboli za sakupljanje limenki– popularna mesta za fotografisanja na festivalima gde publika može da pogleda napredak u reciklaži limenki.
  • Aktivisti sa rančevima za reciklažu– mi idemo tamo gde su i limenke.
  • Ankete vezane za reciklažu– šansa za učesnike da kažu šta misle i nauče o reciklaži.
  • Reciklažna podrška za barove na festivalima– mi obezbeđujemo kantu za reciklažu čak i u barovima na festivalima kako bi obezbedili još veću reciklažu limenki.

  Stupite u kontak sa nama i saznajte kako možemo da podržimo vaš događaj.

  Zajedno možemo da napravimo razliku!

 • Obrazovne institucije dobijaju  pakete za edukaciju, sakupljačke materijale, kutije, kese i edukacione letke koji Vam pomažu u prikupljanju iskorišćenih limenki za piće.

  Sve škole, fakulteti ili vrtići u Srbiji mogu se priključiti ovom programu koji se sastoji od distribucije obrazovnih materijala (brošura, postera, filmova…) ali i kutija i džakova za prikupljanje limenki. Ukoliko je potrebno, treneri  mogu u vašoj školi, fakultetu ili vrtiću da organizuju predavanje ili promociju projekta. Sve škole koje se priključe programu mogu da predaju prikupljene limenke lokalnim operaterima, ukoliko postoje u njihovoj blizini. Ukoliko škola nema mogucnosti da prikupljene limenke preda na reciklažu, progam će uz pomoć reciklera sa kojima sarađujemo organizovati preuzimanje limenki. 

 • Mi obezbedjujemo različitim lokacijama svaka limenka se računa kutije, kese i edukativne materijale kao pomoć za sakupljanje iskorišćenih limenki.
  Jednom kada je kutija puna možete nas kontaktirati kako bi istu preuzeli. Ukoliko imate mesta možete i sami da sakupljate limenke i predate je na neku od lokacija za sakupljanje limenki sa našeg sajta.

Šta mi radimo

01. Metal se reciklira zauvek – sve limenke za piće se mogu reciklirati beskonačno mnogo puta.

02. Potrebno je 95% manje energije da se napravi limenka od recikliranog metala.

03. Metal se lako odvaja od ostalih materijala u fabrikama reciklaže.

04. Preko 90% limenki na tržištu je reciklirano u Evropi.

05. Reciklaža čuva prirodne resurse kao i energiju.

Najnovije
Vesti i Događaji