Minden Doboz Visszajár az Egyesült Államokban is!

Minden Doboz Visszajár az Egyesült Államokban is!

Minden Doboz Visszajár az Egyesült Államokban is! 1440 1080 VidaHU

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az Egyesült Államokat is a tagjaink között üdvözölhetjük, ami egy újabb jelentős lépés, ami szorosan követi az Egyesült Arab Emirátusok csatlakozását a kezdeményezésünkhöz. Az új tagjaink belépese megerősíti pozíciónkat vezető globális kezdeményezésként, amelynek célja az alumínium italosdobozok újrahasznosításával kapcsolatos tudatosság felkeltése. Immár világszerte 21 országban az a közös küldetésünk, hogy ösztönözzük az embereket az alumínium italosdobozok újrahasznosítására és lehetővé tegyük a számukra, hogy újrahasznosítsák azokat, különösen akkor, ha úton vannak vagy távol az otthonuktól.

Az Every Can Counts U.S. partnere az alumínium italdobozgyártóknak (Ardagh Metal Packaging, CANPACK, Crown Holdings and Envases) és az alumínium beszállítóknak (Constellium, Kaiser Aluminium, Novelis és Tri-Arrows Aluminium) is. Ezek a partnerek szenvedélyesen ösztönzik arra az embereket, hogy az üres italosdobozaikkal a jó helyre kerüljenek és segítsék azok újrahasznosítását.

Az Every Can Counts U.S. víziója az, hogy jelentősen növelje az Egyesült Államokban összegyűjtött és újrahasznosított alumínium italdobozok mennyiségét, különös tekintettel az otthontól távoli italosdobozok gyűjtésére. Ezek az erőfeszítések annak a sokrétű stratégiának a részét képezik, amely a Can Manufacturers Institute (CMI) alumíniumitaldobozok tagjai által kitűzött ambiciózus amerikai alumínium italdobozok újrahasznosítási arányának elérésére irányul. Ezen a célok között szerepel a jelenlegi 45%-os amerikai alumínium italdoboz-újrahasznosítási arány 70%-osra növelése 2030-ig.

A New Orleans-i Mardi Gras Recycling Initiative-val debütálva, az Every Can Counts U.S. csatlakozik New Orleans városához és számos helyi szervezethez a Recycle Data kezdeményezésben, hogy fenntarthatóbbá tegye a 2024-es Mardi Gras fesztiválokat. Az idei kezdeményezés célja, hogy túlszárnyalja a 2023-as felvonulási szezonban az útvonalakon összegyűjtött és a helyi fém-újrahasznosító létesítményben értékesített 650 kilogrammnyi italosdoboz (közel 150 000 dobozt) mennyiségét. A kezdeményezés a 2024-es Mardi Gras felvonulási szezonban újrahasznosítási központokkal és azzal, hogy a fesztiválon csak dobozos italokat értékesíthetnek a kereskedők, támogatja az újrahasznosított dobozok mennyiségének növelésére irányuló helyi erőfeszítéseket. Sőt, az önkénteseket felszerelik a program jellegzetes hátizsákjaival, ahová a résztvevők közvetlenül bedobhatják italos dobozaikat újrahasznosítás céljából. Minden összegyűjtött üres italosdobozt egy központi újrahasznosító létesítménybe visznek, amely rendszeresen vásárol dobozokat, és most megduplázza a piaci árat az első 5000 dollárig, a bevételt pedig három helyi jótékonysági szervezetnek juttatja el. Ezen kívül a felvonulási útvonalon az Every Can Counts U.S. arra ösztönzi a New Orleans-i közösség tagjait, hogy vigyék el használt alumínium italos dobozaikat az újrahasznosító létesítményekbe, hogy készpénzt kereshessenek. A közösség tagjai vagy csekket kaphatnak üres italos dobozaik értékéről és a duplázásról, vagy a pénzt a három helyi jótékonysági szervezethez utalhatják.

“Izgatottan várjuk, hogy az Every Can Counts innovatív elköteleződési taktikáját alkalmazzuk a legkülönfélébb helyszíneken, hogy az italos dobozok ne kerüljenek szemétlerakókba; ehelyett az újrahasznosításuk jelentős környezeti és gazdasági előnyökkel jár majd a METAL RECYCLES FOREVER óta.” – mondta Scott Breen, a CMI fenntarthatósági alelnöke.

„Örülök, hogy az Every Can Counts éppen most indult az Egyesült Államokban, köszönhetően az alumíniumipar és a helyi italosdoboz-gyártók közötti új együttműködésnek. Az a víziónk, hogy az embereket képessé tegyük arra, hogy újrahasznosítsák italos dobozaikat, bárhol is fogyasztják azokat, most egy új régióban terjedhet el. Teljes mértékben elkötelezettek és készek vagyunk pozitív változást hozni az Egyesült Államokba.” – mondta David Van Heuverswyn, az Every Can Counts Global igazgatója.

Míg a ECC US elsődleges célja az lesz, hogy több szervezővel és helyszínnel együttműködve könnyítsék meg az alumínium italos dobozok újrahasznosítását a fesztiválokon és rendezvényeken, a közösségi médiát is felhasználja, hogy felvilágosítsa az embereket az újrahasznosítás előnyeiről és fenntarthatóbb döntések meghozatalára ösztönözze őket. Az Every Can Counts U.S. egy játékot is szervezett az Instagramon a Mardi Gras idejére, amelyen napi ajándékkártyákkat lehet nyerni egy helyi New Orleans-i sörfőzdébe valamint egy 200 dolláros fődíjat egy helyi, fenntartható gondolkodású étteremben.