&ΞΑΝΑ We Can Dance – Χορεύουμε στον ρυθμό της ανακύκλωσης

&ΞΑΝΑ We Can Dance – Χορεύουμε στον ρυθμό της ανακύκλωσης

&ΞΑΝΑ We Can Dance – Χορεύουμε στον ρυθμό της ανακύκλωσης 2496 1406 adminEirini

Το Κάθε Κουτί Μετράει παρουσιάζει το &ΞΑΝΑ, μία νέα δημιουργική καμπάνια που ενώνει επιλεγμένους Έλληνες creatives με αποστολή μας να ​​ενθαρρύνουμε και να εμπνέουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ανακυκλώνουν τα κουτιά αλουμινίου που χρησιμοποιούν, όπου κι αν βρίσκονται!

Αντλώντας έμπνευση από τις μοναδικές ιδιότητες του αλουμινίου, που μπορεί να ανακυκλώνεται ξανά και ξανά – ουσιαστικά για πάντα, η καμπάνια &ΞΑΝΑ ξεκινάει με το video project «We CAN Dance», που  είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων με στόχο τη  δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου που θα ευαισθητοποιεί τους πολίτες σχετικά με την ανακύκλωση κουτιών αλουμινίου εκτός σπιτιού και τα οφέλη της, προωθώντας παράλληλα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας

Τι κοινό έχει η ανακύκλωση με τον χορό;

Στον χορό όπως και στην ανακύκλωση, αρκεί κάποιος να κάνει την αρχή. Αυτό ήταν άλλωστε που ενέπνευσε τον Ματθαίο Παπαδόπουλο, βραβευμένο χορογράφο και ιδρυτικό μέλος της θρυλικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη LoonaBeats Crew, που μαζί με την ομάδα του μας δείχνουν τα βήματα για να αλλάξουμε συνήθειες, αφού μια πολύ μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για τη ζωή μας και για τον πλανήτη. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, «Κάθε χορευτική εμπειρία είναι μοναδική αλλά αυτήν τη φορά που πίσω από κάθε κίνηση μας υπήρχε το μήνυμα της ανακύκλωσης, η εμπειρία απέκτησε τεράστια σημασία».

Κάπως έτσι, όταν δύο φίλοι ανακαλύπτουν ότι  τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται ξανά και ξανά, αμέτρητες φορές, εμπνέονται και κάνουν τα πρώτα βήματα στους «ρυθμούς» της ανακύκλωσης, ξεκινώντας μια μεγάλη αλυσίδα χορού – και έναν ατελείωτο κύκλο ανακύκλωσης – που παρασύρει ακόμα περισσότερους.

https://www.youtube.com/watch?v=m0aUn-7krXw

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στον χορό της ανακύκλωσης, είναι να βάζουμε πάντα τα άδεια κουτιά μπίρας και αναψυκτικών στον σωστό κάδο, όπου κι αν βρισκόμαστε.  Έτσι ξεκινά το μαγικό ταξίδι τους που κρατά 60 ημέρες και αρχίζει ξανά &ΞΑΝΑ! Για πάντα!

Δείτε τη συνέντευξη του χορογράφου, Ματθαίου Παπαδόπουλου:

Συντελεστές (Instagram accounts)

Concept – Χορογραφία: @matthewpap_lbc, @academy_skg

Σκηνοθεσία: @yourwhitemoments

Χορευτές: @maria.vernardou, @alex.savides, @laertisiskoss, @stella_mpakirtzi, @stephaniechatz, @vasilis_karajohn, @jimmy_orlia, @sia_mouss