Ένα αλλιώτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ένα αλλιώτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ένα αλλιώτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον δήμο Παπάγου – Χολαργού 2560 768 adminEirini

Μια νέα δράση σε συνεργασία με τον δήμο Παπάγου – Χολαργού τονίζει τη σημασία της ανακύκλωσης και μας καλεί να κάνουμε βιώσιμες επιλογές τις γιορτές

Μπορεί και τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά για όλους, όμως τα στολισμένα πάρκα και πλατείες μας περιμένουν να τις απολαύσουμε. Το Κάθε Κουτί Μετράει, πιστό στην αποστολή του να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακυκλώνουν τα άδεια κουτάκια αναψυκτικών και μπίρας όπου κι αν βρίσκονται, δημιούργησε ένα ξεχωριστό installation. Σε συνεργασία με τον δήμο Παπάγου – Χολαργού και με τον βραβευμένο καλλιτέχνη Νίκο Ράκκα, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του προγράμματος συνδυάζει το πνεύμα της ανακύκλωσης και των γιορτών με έναν διαφορετικό τρόπο.

Πρόκειται για ένα μεταλλικό δέντρο ύψους 2.5 μέτρων που έχει τοποθετηθεί στο όμορφο Άλσος Χολαργού, δίπλα από το Παγοδρόμιο. Σκοπός του; Να τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου, αλλά και να υπενθυμίσει στους επισκέπτες του πάρκου ότι η ανακύκλωση είναι μια υπόθεση όλων μας που μπορεί να γίνει μια εύκολη καθημερινή συνήθεια με πολλαπλά οφέλη για τον πλανήτη. Με το σύνθημα  «’Ο,τι καλό κάνεις, γυρίζει σε σενα» και τον λαμπερό φωτισμό του,  το δέντρο λειτουργεί ως ένα πρωτότυπο «όχημα» ανακύκλωσης όπου οι πολίτες τοποθετούν τα άδεια κουτιά μπίρας και αναψυκτικών τους. Στη συνέχεια, ο δήμος θα συλλέξει τα κουτιά αλουμινίου που θα συγκεντρωθούν, ενώ το ποσό που θα εξοικονομηθεί από την ανακύκλωση τους θα πολλαπλασιαστεί από το Κάθε Κουτί Μετράει και θα δοθεί σε κοινωνική δομή του δήμου.

‘Ο,ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κάθε Κουτί Μετράει είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι και στις γιορτές μπορούμε να κάνουμε πιο βιώσιμές επιλογές. Να καταναλώνουμε υπεύθυνα, να αποφεύγουμε τη σπατάλη και να ανακυκλώνουμε. Κάθε κουτί που ρίχνουμε στον σωστό κάδο μπορεί να ανακυκλωθεί αμέτρητες φορές!» λέει η υπεύθυνη του προγράμματος για την Ελλάδα, Ειρήνη Τοπουζίδου. Η ποσότητα ενέργειας που εξοικονομείται με την ανακύκλωση (95%) αντιστοιχεί σε ανάλογη μείωση εκπομπών των αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έτσι κάθε κουτάκι αλουμινίου που ανακυκλώνουμε μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια πραγματικά κυκλική οικονομία», συμπληρώνει.

Το δέντρο θα μείνει στο Άλσος Χολαργού όλες τις γιορτές, ενώ ο εντυπωσιακός νέον φωτισμός του είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα.Παρόλο λοιπόν οι φετινές γιορτές να είναι διαφορετικές, εμείς μπορούμε και τώρα να κάνουμε μικρές, αλλά σημαντικές, αλλαγές στις συνήθειές τους με στόχο έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.