Dallos Bogi élhető bolygót szeretne hátrahagyni az unokáinak

Dallos Bogi élhető bolygót szeretne hátrahagyni az unokáinak

Dallos Bogi élhető bolygót szeretne hátrahagyni az unokáinak 2560 903 VidaHU

A Returpack Kft. „Minden Doboz Segít” elnevezésű projektjében három helyszínen, Kaposváron, Szigetmonostoron és Pilismaróton gyűjtötték a kiürült aludobozokat egy-egy jó célért a helyiek. Mindhárom településen három héten át mindenki beszállhatott az akcióba. Kaposváron Dallos Bogi részvételével indult útjára a gyűjtés a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület lakóiért. A „Minden Doboz Segít” projekt itt nem ér véget, hiszen mindig van olyan cél, amiért érdemes összefogni.

Hogyan lesz az aludobozokból segítség?

Az aludobozok visszagyűjtésére szakosodott Returpack Kft. a három városban kihelyezett sárga színű, alumínium italosdoboz adományozó automatába összegyűjtött dobozok ellenértékét egy összegben a kiválasztott szervezeteknek adja át és minden esetben ki is egészíti a végösszeget.

Dallos Bogi, az ismert és népszerű énekesnő is szívügyének tekinti a környezet- és állatvédelmet, és örömmel támogatta jelenlétével is a kaposvári akciót. „A szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás a mindennapok részéve kell, hogy váljon. Felelősséggel tartozunk azért, hogy az utánunk következő generációnak is épségben megmaradjon a bolygónk.”

Jó ügyekért gyűltek az aludobozok

A kaposvári gyűjtést Dallos Bogi, Boncz Edit a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke, Vida Péter a Returpack Kft. ügyvezetője és Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere indította el egy applikáció segítségével. A kaposváriak 3 héten át hordták a kiürült aludobozokat a Nagypiacon lévő automatába, és a cég a szokásos 3 forintos dobozonkénti árat 2 forinttal növelte. Az így összegyűlt közel 22 ezer darab aludoboz ellenértékéből az egyesület akár például 500 kiló jó minőségű tápot is beszerezhet kis gondozottjainak.

Szigetmonostoron is odatették magukat a helyiek

Az 5700 begyűjtött aludoboz ellenértékét a Szigeti Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek adta át a cég. Az anyagi segítségen túl a három hét alatt összegyűjtött dobozmennyiséggel annyi energiát takarítottak meg a Szigetmonostoriak, amennyivel 712 napon át üzemeltethetünk egy televíziót vagy laptopot.

Térfigyelő kamerarendszer épülhet az aludobozokból Pilismaróton

A pilismarótiak régi vágya, hogy községükben térfigyelő kamerarendszer működjön. Ehhez nyújtott segítséget a „Minden Doboz Segít” projekt. Az akció végén közel 7000 dobozt gyűlt össze, és az így összegyűlt pénzt a régóta vágyott biztonsági rendszer kiépítésére, a Pilis-hegység lábánál elterülő mesebeli kis település lakói kapják.