Every Can Counts celebrează Ziua Mondială a Mediul prin International Recycling Tour 2023

Every Can Counts celebrează Ziua Mondială a Mediul prin International Recycling Tour 2023

Every Can Counts celebrează Ziua Mondială a Mediul prin International Recycling Tour 2023 1920 1080 AdinaRO
  • Ambasadori ai reciclării cu rucsacuri colorate și picturi murale impresionante din doze de aluminiu vor transforma, încă o dată, spațiile publice în expoziții dedicate  sustenabilității în 16 țări.
  • În România, International Recycling Tour 2023 se desfășoară în orașele București și Iași, în zilele de 3 și 4 iunie.  

București, 30 mai 2023. Într-un angajament global pentru o lume mai circulară, Every Can Counts, o ințiativă non-profit dedicată reciclării, lansează cea de-a treia ediție a International Recycling Tour, o campanie de conștientizare internațională menită să marcheze Ziua Mondială a Mediului și să susțină cauza unui stil de viață sustenabil.

Între 3-5 iunie, această inițiativă de reciclare de impact se va desfășura în 16 țări și va cuprinde 18 locații din Europa și Brazilia. De la metropole pline de viață până la parcuri urbane, de la plaje vibrante la festivaluri celebre, ambasadorii dedicați ai turului vor promova mesajul: „Dozele de băutură se reciclează la nesfârșit” și vor încuraja oamenii să se implice mai mult pentru a contribui la o economie cu adevărat circulară.

Echipați cu rucsacurile care atrag privirile, simbolizând obiectivul campaniei de a inspira reciclarea „din mers”, ambasadorii vor servi drept faruri ale conștiinței ecologice, captând atenția trecătorilor în timp ce îi invită să-și recicleze dozele goale pe loc. La această inițiativă participă Austria, Belgia, Brazilia, Republica Cehă, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Muntenegru, Țările de Jos, Polonia, România, Serbia, Spania și Regatul Unit.

„Reunindu-ne pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului și a arăta potențialul nesfârșit al reciclării aluminiului, ne propunem să inspirăm schimbarea comportamentului și să ajutăm la reciclarea 100% a dozelor în Europa și nu numai. De aceea îi invităm pe toți – consumatori, autorități locale, branduri și organizatori de evenimente — să ne  unim  forțele și să găsim modalități mai bune de reciclare fie că ne deplasăm, fie că  ne distram.”, spune David Van Heuverswyn, Director Every Can Counts Europe.

În România, International Recycling Tour se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie în orașele București și Iași, unde oamenii vor fi invitați la o serie de acțiuni care să îi încurajeze să recicleze dozele de băutură oriunde s-ar afla, prin acțiuni de ecologizare în parcuri, în zonele de food din centrele comerciale precum și în alte spații publice. La București, voluntarii vor fi prezenți în zona pietonală Calea Victoriei și Parcul Tineretului, iar la Iași, publicul este invitat să ia parte la acțiuni de colectare organizate sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 15:00, în zonele Palas Iași Mall, Parcul Copou și Palatul Culturii. Acțiunea este sprijinită de Palas Iași Mall, Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, ASMI – Asociația Studenților Matematicieni din Iași și de LS ETH – Liga Studenților Electrotehniști.

„Alături de partenerii noștri vom arăta oamenilor că gestul atât de firesc de a pune o doză din aluminiu folosită in containerul potrivit reprezintă normalitatea care ne va ajuta să trăim într-un mediu curat, fără surse de poluare si plăcut privirii. Totodată, acest eveniment își dorește să atragă un număr cât mai mare de oameni, care la rândul lor pot deveni ambasadori ai reciclării și transmite mai departe mesajul nostru.”spune Adina Magsi, Country Manager Every Can Counts România

Instalații pop-up #PixelCan care transmit un mesaj de conștientizare față de mediu 

Având în vedere succesul edițiilor anterioare, ediția International Recycling Tour de anul acesta prezintă instalații pop-up #PixelCan care vor fi prezentate în locații emblematice de la malurile Dunării din Viena și Budapesta până la Dun Laoghaire Pier din Dublin. Țările participante au făcut echipă cu artiști stradali locali talentați pentru a crea teme murale unice, inspirate de Ziua Mondială a Mediului.

PixelCan, o semnătură inovatoare a Every Can Counts deja premiată, este realizată din 2.000 de doze de băutură, aranjate pentru a forma picturi murale pixelate uimitoare. Aceste opere de artă impresionante nu numai că îi captivează pe privitori de la distanță, ci servesc și ca simbol al posibilităților infinite de reciclare a aluminiului.

Vizitatorii instalațiilor #PixelCan, cât și cei care îi întâlnesc pe ambasadorii reciclării în orașele participante ale International Recycling Tour sunt încurajați să-și partajeze propriile fotografii și videoclipuri pe rețelele sociale, folosind hashtag-ul #IRT2023. Procedând astfel, ei devin parte a unei mișcări mai mari, răspândind conștientizarea despre turneu și inspirând pe alții să adopte practici durabile.

Lista completă a locațiilor:

Atena, Bari, Brasilia, Bruxelles, București, Budapesta, Dublin, Graz, Kotor, Iași, Londra, Marsilia, Sevilla, Praga, Utrecht, Viena, Varșovia și Zrenjanin.

Despre Every Can Counts (ECC)

Every Can Counts este un parteneriat unic între producătorii de doze de băutură și producătorii europeni de tabla de aluminiu  de aluminiu, care inspiră și  încurajază oamenii să-și recicleze dozele de băutură oriunde s-ar afla, cu accent pe consumul în afara casei. Inițiativa Every Can Counts a luat naștere în Marea Britanie în 2009 și are acum filiale în 19 țări din Europa și Brazilia. Astăzi, suntem principalul program de promovare a reciclarii dozelor de băutură și am atras sute de organizații în program, inclusiv evenimente internaționale majore precum Turul Franței, MotoGP și festivalul Exit, educând în același timp milioane de participanți la sute de evenimente.

Website Every Can Counts România : www.everycancounts.eu/ro   

Website Every Can Counts Europe: www.everycancounts.eu   

Facebook: www.facebook.com/everycancountsromania

Instagram: www.instagram.com/everycancountsromania

LinkedIn: www.linkedin.com/company/everycancounts

Contact presă:

Media Image Factory

Andreea Lăpădatu

andreea.lapadatu@imagefactory.ro