Jótékonysági akció a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület lakóiért

Jótékonysági akció a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület lakóiért

Jótékonysági akció a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület lakóiért 2048 2560 VidaHU

Kedd délelőtt indult útjára az a jótékonysági akció, melyet a Returpack Kft. támogat. A „Minden Doboz Segít” kampányban a Kaposvári Nagypiacon kihelyezett sárga alumínium doboz gyűjtő automatába három héten át várják a tikkasztó nyári melegben kiürített italosdobozokat. Az így összegyűlt aludobozok ellenértékét a cég a Kovács ABC-n keresztül a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesületnek ajánlja.

A Returpack Kft. az aludobozok visszaváltására szakosodott cég vállalta, hogy a kihelyezett automatába összegyűjtött dobozok ellenértékét egyösszegben a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesületnek ajánlja fel a Kovács ABC-n keresztül, amely a helyi kereskedelmi partnere az akcióban, melyet az ott élő kutyák gondozására költenek majd. Azért, hogy ez az összeg minél magasabb legyen, a kaposváriak együttműködését kérik.

Dallos Bogi indítja el a jótékonysági akciót

A gyűjtést Dallos Bogi népszerű énekesnő, Boncz Edit a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke, Vida Péter a Returpack Kft. ügyvezetője és Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere indította el a Returpack automatáit felügyelő online program segítségével. Mostantól három héten át várják a kiürült aludobozokat.

A város képviseletében Dér Tamás alpolgármester beszélt a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás, a fenntarthatóság fontosságáról és arról, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy az utánunk következő generációnak is épségben megmaradjon a bolygónk. Kaposvár örömmel ad otthont ennek az akciónak és minden olyan kezdeményezésnek, amellyel jobbá tehetjük környezetünket.

Dallos Bogi, az ismert és népszerű énekesnő is szívügyének tekinti a környezet- és állatvédelmet, és örömmel támogatja jelenlétével is az akciót. Mint mondta: apró, de tudatos lépésekkel, mint például a helyes hulladékgyűjtés és -tárolás sokat tehetünk környezetünkért.

Amikor italcsomagolást választunk, érdemes figyelembe venni, hogy az újrahasznosítható fém termékek még a papírral összevetve is kevésbé környezetszennyezőek és 100 százalékban újrahasznosíthatóak.

Egyetlen doboz újrahasznosításával annyi energiát spórolunk meg, amennyivel egy TV-t 3 órán keresztül üzemeltethetünk, azaz gyakorlatilag egyetlen sörös dobozzal fedezhetjük két focimeccs megtekintését. Fontos kiemelni, hogy mindegyik aludoboz újrahasznosítható, függetlenül az alakjától, a külsejétől. Nem kell hozzá sok idő, egy újrahasznosított doboz 60 nap (8 hét) alatt visszakerülhet a boltok polcaira” – mondta el Vida Péter a Returpack Kft. ügyvezetője megnyitó beszédében.

„Nagyon hálásak vagyunk a Returpack Kft-nek, hogy minket választottak ehhez a nemes kezdeményezéshez. Arra biztatunk mindenkit, hogy gyűjtse a tikkasztó hőségben kiürült aludobozait és dobja be a Kaposvári Nagypiac Zöldség Gyümölcs Csarnokában felállított automatába, és tegyen egy apró, de fontos lépést a Kutyatár kis lakóiért” – mondta Boncz Edit az egyesület elnöke.

Akik a piacon jártak aznap délelőtt, találkozhattak a menhely néhány igazán elbűvölő, örökbefogadásra váró kis lakójával is. A kutyák minden arra járó arcára mosolyt csaltak.