Every Can Counts România dă startul reciclării dozelor de aluminiu, în cadrul campaniei Recycling Games

Every Can Counts România dă startul reciclării dozelor de aluminiu, în cadrul campaniei Recycling Games

Every Can Counts România dă startul reciclării dozelor de aluminiu, în cadrul campaniei Recycling Games 1200 628 AdinaRO

Every Can Counts România, inițiativa locală a programului european dedicat reciclării dozelor, alături de Bergenbier S.A și PENNY | REWE România lansează campania Recycling Games, un proiect prin care își propune să încurajeze și să faciliteze reciclarea dozelor, în București. Campania încurajează publicul să se implice activ în reciclarea dozelor de aluminiu și oferă șansa de a câștiga premii speciale.

Campania Recycling Games se desfășoară în perioada noiembrie – decembrie 2023, în mai multe locații PENNY din București, conform unui calendar dedicat: 4-5 noiembrie, PENNY Bucureștii Noi; 11 – 12 noiembrie, PENNY Luică; 18 – 19 noiembrie, PENNY Pallady; 25 – 26 noiembrie, PENNY Gherase; 2 – 3 decembrie, PENNY Sălaj; 9 – 10 decembrie, PENNY Valea Oltului. În toate locațiile campaniei, publicul este invitat să aducă, în zilele dedicate campaniei, în intervalul orar 11.00 – 14.00, doze de aluminiu goale.

Pentru a stimula implicarea și pentru a contribui la creșterea conștientizării importanței reciclării, campania va oferi particianților o serie de premii. Pentru fiecare 5 doze reciclate, aduse în locațiile campaniei, participanții vor fi recompensați, prin tragere la sorți, cu unul dintre  premiile puse în joc la categoria articole sportive (minge de fotbal, volei, handbal, pompă, mascotă pluș), cât și cu o doză de bere. Totodată, în schimbul a 5 doze colectate, participanții au posibilitatea de a lua parte la un joc interactiv: un puzzle digital cu mesaje despre reciclare. Rezolvarea acestuia le va oferi o șansă în plus de a primi, prin tragere la sorți, unul dintre premiile puse în joc la categoriiile îmbrăcăminte sportivă și genți: hanorac pentru bărbați, geantă sport, rucsac, geantă de cumpărături.

Scopul acestei campanii este de a promova reciclarea dozelor de aluminiu și de a ajuta publicul să înțeleagă importanța acestui gest, în contextul deschiderii în România a unui sistem național de valorificare a ambalajelor reciclabile, prin Sistemul Garanție – Returnare.

„Ne dorim ca resursele naturale să fie utilizate în mod eficient atât la nivelul operațiunilor noastre, cât și de către clienții noștri. Colaborarea dintre PENNY,  Asociația Non-Profit Alucro și Every Can Counts România continuă și anul acesta prin susținerea campaniei campaniei Recycling Games. Preocuparea noastră comună pe termen lung este îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului înconjurător, două aspecte posibile numai printr-o mai bună gestionare a resurselor. Ne dorim să avem alături de noi cât mai mulți clienți responsabili în întreg procesul de reciclare separată a ambalajelor.”, declară Claudia Ivan, Sustainability Manager PENNY | REWE România.

„Sistemul Garanție Returnare este un proiect de o importanță majoră atât pentru noi, companiile producătoare de bere și nu numai, cât și pentru consumator. Demersul de a-l educa pe acesta din urmă în legătură cu funcționarea sistemului și cu beneficiile pe care le aduce întregii societăți este absolut necesar, în această etapă incipientă. Ne bucurăm, așadar, că suntem parte dintr-un proiect premergător lansării oficiale și că putem vedea în timp real schimbările în bine pe care le producem împreună în România”, declară Monica Constantin, Legal and Corporate Affairs Director, Bergenbier S.A.

Regulamentul privind desfăşurarea campaniei Recycling Games – Fiecare Doză Contează este disponibil peeverycancounts.eu/ro, prietenresponsabili.ro și penny.ro.

Organizator: Every Can Counts România

Parteneri: Bergenbier S.A, PENNY | REWE România

Despre Every Can Counts România: Every Can Counts este un parteneriat unic între producătorii de doze de băutură și producătorii europeni de tabla de aluminiu  de aluminiu, care inspiră și  încurajează oamenii să-și recicleze dozele de băutură oriunde s-ar afla, cu accent pe consumul în afara casei. Inițiativa Every Can Counts a luat naștere în Marea Britanie în 2009 și are acum filiale în 19 țări din Europa și Brazilia. În România, inițiativa este derulată de Asociația Alucro.

Website Every Can Counts România: www.everycancounts.eu/ro    

Facebook: www.facebook.com/everycancountsromania  

Instagram: www.instagram.com/everycancountsromania 

LinkedIn: www.linkedin.com/company/everycancounts 

Despre Bergenbier S.A.

Parte a grupului Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier S.A. este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. Bergenbier S.A. acordă o atenție sporită impactului pe care îl are în comunitate și asupra mediului. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile produse la Ploiești – Bergenbier, Fresh, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu – compania importă și distribuie în exclusivitate specialitatea pragheză Staropramen Dark, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum și berea albă germană nefiltrată Frazinskaner. De asemenea, compania are din 2023 în portofoliu și variantele 0.0% alcool pentru Stella Artois și Staropramen.