Comunicat de presă – Câştigătorii concursului foto Green Mania

Comunicat de presă – Câştigătorii concursului foto Green Mania

Comunicat de presă – Câştigătorii concursului foto Green Mania 2448 2560 AdinaRO
  • Green Mania, concursul foto despre natură şi reciclare, a premiat cele mai reuşite zece vederi cu locuri din ţara noastră care oferă o doză de inspiraţie celor care le privesc.
  • Iniţiativa concursului a apărut din dorinţa de atrage atenţia asupra locurilor frumoase din România, cât şi asupra conservării acestora şi a resurselor de care dispunem.
  • Concursul foto Green Mania este un proiect de conştientizare iniţiat de Asociaţia Alucro, organizaţie care derulează în România programul european Every Can Counts dedicat reciclării dozelor din aluminiu,  şi derulat cu sprijinul ALRO.

Green Mania a premiat cele mai reuşite zece vederi cu locuri din ţara noastră care oferă o doză de inspiraţie celor care le privesc. Lansat la iniţiativa Asociaţiei Alucro – Every Can Counts România – program dedicat reciclării dozelor din aluminiu, în parteneriat cu ALRO, Green Mania s-a desfăşurat sub forma unui concurs foto care i-a provocat pe iubitorii de natură şi pasionaţii de fotografie să surprindă într-o imagine acel loc din ţara noastră care le oferă inspiraţie, dar care include şi un element comun, doza din aluminiu, prezentată simbolic drept doza de inspiraţie.

Iniţiativa concursului a apărut din dorinţa de atrage atenţia asupra locurilor frumoase din România, cât şi asupra conservării acestora şi a resurselor de care dispunem. Concursul s-a derulat în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, iar în urma verificării eligibilităţii imaginilor înscrise în competiţie, Asociaţia Alucro a selectat un 44 de fotografii care au respectat tema competiţiei. În urma jurizării şi procesului de votare, derulat pe pagina de Facebook a programului dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu – Every Can Counts,  zece vederi au fost selectate pentru a fi recompensate cu premii a câte 200 euro şi includerea acestora într-o expoziţie ce urmează a fi organizată în 2021.

Premiul acordat în baza voturilor publicului i-a fost oferit lui Ionuţ Dumitraşcu pentru o doză de inspiraţie din Munţii Piatra Craiului – Vârful Ascuţit. Lista vederilor premiate a fost completată de imagini care suprind frumuseţea peisajelor montane sau strălucirea Mării Negre şi a Dunării, cât şi edificii precum Turnul lui Ştefan din Baia Mare sau Catedrala Făgăraş. Meritul pentru realizarea fotografiilor premiate aparţine autorilor: Baroana Florin, Ciucă Andreea, Dumitru Răzvan Andrei, Milea Alexandru Vlăduţ, Pantea Ivana, Pavel Cristian Octavian, Pop Diana Dumitriţa, Tudosă Mihai Marian, Zinga Anca.

„Studiul realizat Every Can Counts în 14 ţări europene care derulează programul dedicat reciclării dozelor din aluminiu a arătat că 97% dintre respondenţii din România vor să facă mai mult când vine vorba de reciclare. Concursul Green Mania, precum şi alte iniţiative ale Asociaţiei Alucro – Can Art&Design Festival, ExtravaCANza, Naţionala de Reciclare, reprezintă o validare a rezultatelor acestei cercetări, având în vedere gradul de interes manifestat de publicul din ţara noastră.” Declară Adina Magsi, Director General, Asociaţia Alucro – Every Can Counts România

„Inițiativele care au în prim-plan creșterea gradului de conștientizare în domeniul reciclării și promovarea unui comportament responsabil și sustenabil, cum este proiectul Green Mania inițiat de Asociația Alucro ne reprezintă, și ALRO, o companie românească cu o tradiție de peste 55 de ani este onorată să sprijine astfel de proiecte care nu doar că ajută la promovarea României, dar susțin și conservarea naturii.

ALRO este implicată activ în nenumărate acțiuni care vizează creșterea gradului de reciclare a aluminiului, un material unic, extraordinar și cu proprietăți “permanente”, deoarece poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde din proprietăți, ceea ce îi asigură o utilizare durabilă și îl poate transforma într-unul dintre cei mai puternici vectori de decarbonizare din economie. Îi felicităm pe toți câștigătorii proiectului Green Mania și ne dorim ca astfel de activități să capete anvergură și în România”, Declară Gheorghe DOBRA, Director General ALRO.

Concursul foto Green Mania este proiect de conştientizare iniţiat de Asociaţia Alucro, organizaţie care derulează în România programul european Every Can Counts dedicat reciclării dozelor din aluminiu, şi s-a derulat cu sprijinul ALRO. Albumul oficial al fotografiilor participante la concurs poate fi văzut pe pagina de Facebook a programului: https://bit.ly/2MMNxSr

Despre Asociaţia Alucro – Every Can Counts Romania: Alucro este singura asociaţie non profit din România care desfăşoară proiecte de mediu ce vizează exclusiv colectarea selectivă şi reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experienţă acumulată în cei peste 10 ani de activitate, Asociaţia a implementat în ţara noastră platforma europeană Every Can Counts care se desfăşoară în prezent în 19 ţări. Toate proiectele noastre transpuse în practică au o contribuţie decisivă la îmbunătăţirea obligaţiilor de reciclare la nivel naţional, adresându-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, instituţii de învăţământ, HORECA, dar şi publicului larg. Mai multe detalii pe www.alucro.ro şi www.everycancounts.ro

Facebook: www.facebook.com/everycancountsromania & www.facebook.com/alucro

Instagram: https://www.instagram.com/every_can_counts_romania/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=hRzEnwcjsXc