Κάθε Κουτί Μετράει: Το International Recycling Tour επιστρέφει δυναμικά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

Κάθε Κουτί Μετράει: Το International Recycling Tour επιστρέφει δυναμικά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

Κάθε Κουτί Μετράει: Το International Recycling Tour επιστρέφει δυναμικά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 2560 1707 Matina Zavoudaki

Το δημοφιλές πρόγραμμα ανακύκλωσης δίνει και φέτος ραντεβού σε 16 χώρες με μια μοναδική καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση εκτός σπιτιού.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Κάθε Κουτί Μετράει (Every Can Counts) διοργανώνει το International Recycling Tour, μία δημιουργική και πρωτότυπη εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 16 χώρες και 18 τοποθεσίες στην Ευρώπη και τη Βραζιλία. 

Με στόχο να εμπνεύσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη, η καμπάνια #IRT2023 είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Οι χώρες που συμμετέχουν στη φετινή καμπάνια είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Τσεχία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα, η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς στις 3 Ιουνίου. Αγόρια και κορίτσια, πρεσβευτές της ανακύκλωσης, θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης με τα χαρακτηριστικά, πράσινα σακίδιά τους, που συμβολίζουν την ανακύκλωση εκτός σπιτιού. Στόχος τους να παρακινήσουν τους πολίτες να ανακυκλώσουν τα άδεια κουτιά αλουμινίου και να τους ενημερώσουν για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας.

Το απόγευμα (από τις 17:00 μέχρι τις 21:00), η γιορτή της ανακύκλωσης θα μεταφερθεί στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου θα στηθεί το #PixelCan. Πρόκειται για μια βραβευμένη καλλιτεχνική εγκατάσταση του Every Can Counts που σχηματίζει ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό φτιαγμένο από 2.000 κουτιά αλουμινίου. Το έργο είναι δημιουργία του γνωστού Έλληνα street artist Argiris Ser (Αργύρη Σαρασλανίδη), ο οποίος θα βρίσκεται στον χώρο για να συνθέσει live την εγκατάσταση με τη συμμετοχή του κοινού. 

Όσοι βρεθούν στο σημείο θα έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να φωτογραφηθούν μπροστά στο εντυπωσιακό art wall με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να κερδίσουν δώρα που ενθαρρύνουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Τα #PixelCan installations στέλνουν ένα πολύχρωμο μήνυμα για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση 

Θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, οι χώρες που συμμετέχουν στην καμπάνια συνεργάστηκαν με ταλαντούχους ντόπιους καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν μοναδικά ψηφιδωτά από κουτάκια, εμπνευσμένα από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από την Κηφισιά έως τις όχθες του Δούναβη και το Brockwell Park του Λονδίνου, τα πολύχρωμα #PixelCan θα δώσουν έναν ξεχωριστό τόνο στις εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τις αμέτρητες δυνατότητες της ανακύκλωσης του αλουμινίου. Εκτός από την Αθήνα, οι πόλεις που θα συμμετέχουν στην περιοδεία είναι: Μπάρι, Μπραζίλια, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κλουζ-Ναπόκα, Δουβλίνο, Γκρατς, Κότορ, Λονδίνο, Μασσαλία, Σεβίλλη, Πράγα, Ουτρέχτη, Βιέννη, Βαρσοβία και Ζρένιανιν.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος και παράλληλα να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της καμπάνιας μας και γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά. Στόχος μας να εμπνεύσουμε τους πολίτες να αλλάξουν συνήθειες και να φτάσουμε στο 100% της ανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου στην Ευρώπη και όχι μόνο», λέει η Ειρήνη Τοπουζίδου, υπεύθυνη του Κάθε Κουτί Μετράει στην Ελλάδα.