Πάνω από 14.700 κουτιά αλουμινίου ανακυκλώθηκαν το καλοκαίρι στο Ηράκλειο Κρήτης για καλό σκοπό 

Πάνω από 14.700 κουτιά αλουμινίου ανακυκλώθηκαν το καλοκαίρι στο Ηράκλειο Κρήτης για καλό σκοπό 

Πάνω από 14.700 κουτιά αλουμινίου ανακυκλώθηκαν το καλοκαίρι στο Ηράκλειο Κρήτης για καλό σκοπό  2560 1707 Matina Zavoudaki

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. δείξαμε έμπρακτα τον δρόμο για την κυκλική οικονομία, εμπνέοντας χιλιάδες πολίτες να ανακυκλώσουν κάθε κουτί στο πλαίσιο των καλοκαιρινών συναυλιών του Project 21 που έγιναν στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. 

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την εταιρεία ανακύκλωσης ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και την ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., διοργανώσαμε μία ακόμα επιτυχημένη δράση ανακύκλωσης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια των εννέα συναυλιών, ανακυκλώθηκαν πάνω από 14.700 κουτάκια, αριθμός που αντιστοιχεί σε 210 κιλά αλουμινίου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στη δράση, ανακυκλώνοντας τα κουτάκια τους σε μια τεράστια μεταλλική καρδιά αλλά και εν κινήσει στα ειδικά backpacks των πρεσβευτών μας. 

Η εταιρεία ανακύκλωσης ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. υποστήριξε την πρωτοβουλία, αναλαμβάνοντας την ανακύκλωση των κουτιών, ενώ τα έσοδα από την ανακύκλωση δόθηκαν για την ενίσχυση του εθελοντικού έργου της ομάδας Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., που περιλαμβάνει την ανακαίνιση παιδικών δωματίων αλλά την κάλυψη άλλων αναγκών, όπως είναι τα σχολικά είδη και τα είδη θέρμανσης για το project “ζεστό νοικοκυριό”. 

Κάθε κουτί μετράει αμέτρητες φορές 

Το αλουμίνιο είναι ένα πολύτιμο υλικό που δεν ανήκει στον κάδο των κοινών απορριμμάτων, αλλά μπορεί να ζήσει αμέτρητους κύκλους ζωής και να πάρει χιλιάδες μορφές. Τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη συσκευασία παγκοσμίως, εξοικονομώντας 95% ενέργεια σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή, ενώ η ανακύκλωσή τους προσφέρει και ανάλογη μείωση εκπομπών αερίων που είναι υπεύθυνα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. 

Η δράση αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας για το κοινό καλό αλλά και απόδειξη ότι η ψυχαγωγία και η περιβαλλοντική ευαισθησία μπορούν να συνυπάρχουν με αρμονία. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας πίσω τόσο στο περιβάλλον όσο και στους συνανθρώπους μας.