Ανακυκλώνουμε Κάθε Κουτί στο Helmos Mountain Festival

Ανακυκλώνουμε Κάθε Κουτί στο Helmos Mountain Festival

Ανακυκλώνουμε Κάθε Κουτί στο Helmos Mountain Festival 1904 570 Matina Zavoudaki

Από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει το πρώτο ορεινό φεστιβάλ #HelmosMountainFestival σε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, υπαίθριες δραστηριότητες και παράλληλες δράσεις. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θέλοντας να θέσει τις βάσεις για ένα βιώσιμο φεστιβάλ βουνού, συνεργαζόμαστε με τη διοργάνωση του φεστιβάλ και την μπίρα ΑΜΣΤΕΛ, σε μία πρωτότυπη δράση ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου. Στόχος μας; Να αφήσουμε πίσω μας μεγάλα χαμόγελα και το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Γιατί κάθε επιλογή που κάνουμε, κάθε συνήθεια που αλλάζουμε, είναι ένα βήμα για να προστατεύσουμε τα δάση και τις θάλασσες που μας απέμειναν και να χτίσουμε ένα υγιές σπίτι για όλους: τη φύση, τα ζώα και τους ανθρώπους.

Από το stage μέχρι τον κατασκηνωτικό χώρο και πίσω, οι πρεσβευτές της ανακύκλωσης θα πάρουν τα βουνά και θα ξεχυθούν στην καρδιά του Χελμού, φορώντας ειδικά backpacks για ανακύκλωση on- the-go. Γι’ αυτό, αν βρεθείτε με ένα άδειο κουτί στο χέρι, αναζητήστε τους backpackers  ή τα ειδικά recycling spots για τη χωριστή συλλογή των κουτιών μπίρας και αναψυκτικών και ρίξτε το στην ανακύκλωση για να διατηρήσουμε τον χώρο όπως τον βρήκαμε αλλά και να στηρίξουμε με τα έσοδα το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ερυθρού Σταυρού. 

Και για να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο την ανακύκλωση στον φεστιβαλικό χώρο, έχουμε τοποθετήσει γιγάντιους μεταλλικούς κάδους που σχηματίζουν τη λέξη H E L M O S και εξυπηρετούν δύο σκοπούς: σου υπενθυμίζουν ότι το κουτί της μπίρας που μόλις ήπιες πάει στην ανακύκλωση (αν έχασες τον δρόμο, λέμε τώρα!) και δημιουργούν το τέλειο backdrop για σέλφι με #HELMOS! 

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι backpackers μας ενώνουν τις δυνάμεις τους με την υπερομάδα του Save Your Hood για να διασφαλίσουν τη χωριστή συλλογή και ανακύκλωση των κουτιών αλουμινίου που θα συλλεχθούν κατα την περιβαλλοντική δράση καθαρισμού που διοργανώνουν στον πανέμορφο Χελμό.